Zdrowe posiłki - Slow Down Baby
Zaczynamy...

Zdrowe posiłki

Joanna Rutka

Przepis na fasolkę po bretońsku

Zima to czas na rozgrzewające potrawy. Jedną z nich jest fasolka po bretońsku. To danie wprost idealne na mroźne dni. Fasolka to doskonałe źródło białka, dzięki czemu nasyci nas na dłużej.  Oprócz białka zawiera witaminy z grupy B, a także magnez, fosfor oraz potas. Fasola rozprawi się także z wolnymi rodnikami, ponieważ ma silne działanie przeciwutleniające. Wielu z nas pamięta...
Czytaj dalej...

Przepis na pierożki gryczane

Do barszczu i nie tylko... Pierożki z grzybami to pozycja obowiązkowa podczas kolacji wigilijnej. Te, które Ci proponuję są nieco inne, ponieważ użyłam mąki gryczanej. Delikatne, z grzybowym farszem zaskoczą Cię swoim smakiem. Jeśli szukasz idealnego przepisu na pierożki bez glutenu to świetnie trafiłaś. ;-)     Przygotowanie Grzyby opłukaj pod bieżącą wodą. Włóż do miski, zalej wodą i odstaw do...
Czytaj dalej...

Przepis na makaron gryczany z halibutem

Smaczne i proste danie, pełne witamin i wartości odżywczych? Makaron z halibutem i warzywami. :-) Wspaniały smak i aromat. Po takiej misce dobrego jedzonka będziesz mieć mnóstwo energii do działania. * Halibut to jedna z mniej kalorycznych rybek. Zawiera sporo fosforu, potasu oraz selenu. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Międzyczasie w rondelku rozpuść łyżeczkę masła. Dodaj pokrojoną w kostkę...
Czytaj dalej...