Przepisy - Slow Down Baby
Zaczynamy...

Przepisy

Joanna Rutka

Przepis na zupę chrzanową

Zupa chrzanowa to jedna z tradycyjnych potraw Wielkanocnych. Jest prosta a jakże smaczna. Przygotowałam dla Ciebie przepis na bulionie, zabielany mlekiem ryżowym. Im więcej tartego chrzanu  dodasz pod koniec gotowania tym zupa będzie bardziej wyrazista. Przygotowanie: Chrzan, seler i pietruszkę umyj i obierz. Następnie pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełóż do rondelka...
Czytaj dalej...

Przepis na kasztanowy mazurek Wielkanocny

Wielkanoc to czas kolorowych i słodkich mazurków. Wspaniale dzielić się przygotowaniami wraz z najbliższymi. Niech ten kasztanowy mazurek, będzie ku temu okazją. Przygotowanie: Przygotowania zacznij od chrupiącego spodu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce. Przełóż do natłuszczonej (np. masłem) formy i delikatnie wyrównaj palcami. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstaw do całkowitego schłodzenia. Międzyczasie do robota kuchennego...
Czytaj dalej...

Przepis na Wielkanocny chrzan

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć chrzanu. To idealny dodatek do jajek oraz wędlin. Poznaj ten domowy przepis, który na moim stole gości od lat. :-) Przepis na wielkanocny chrzanik : Jajka ugotować na twardo. Odstawić do ostygnięcia, obrać z łupinek. Do robota kuchennego włożyć utarty chrzan, jajka, jogurt oraz sól. Wszystko zmiksować. Przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce.
Czytaj dalej...